söndag 20 maj 2012

Lördag 19/5 -12


Dagen börjar mitt i natten, klockan tolv. Idag ska vi åka hem till Sverige igen. Det är både skönt och väldigt tråkigt, för på ett sätt ska det bli kul att få komma hem och träffa gamla kompisar igen, på ett annat är det jättesorgligt att lämna Armenien och alla vänner man fått här. För min del hade jag gärna stannat i Armenien ett bra tag och fotsatt att leva som vi gjort under de här dagarna.

Som sagt började dagen mitt i natten. Det var inte lönt att gå och lägga sig, för flyget gick kl halv 4, och vi skulle åka till flygplatsen med bussen halv 2. Det blev ett väldigt snyftande när vi skulle säga hej då till allt och alla.

Bussresan till flygplatsen gick förvånansvärt fort. Sen lastade vi ur våra väskor och äntrade flygplatsen där vi fick stå i kö för att få våra boardingcards. Efter det följde en mängd olika kontroller där man skulle visa pass, boardingcards, visum och, konstigt nog, fingeravtryck.

Tillslut lyfte ändå flygplanet som skulle ta oss till flygplatsen i Prag. Flygningen tog ca 3 timmar, och under den tiden fick vi någon skum pasta- och kycklingrätt, dricka, bröd och en kaka.

Väl framme i Prag passerade vi ännu en säkerhetskontroll och allt gick som det skulle. Trötta och utmärglade klev vi på planet som gick till Kastrup. Det var ett lite äldre flygplan än de andra vi rest med, men det gick inte sämre för det.

När vi kom fram till Kastrup hämtade vi vårt bagage och begav oss ut till bussen som stod och väntade på oss. Bussresan hem blev ganska stillsam, då många var alldeles för trötta.

Tillslut kom vi faktiskt hem allesammans, glada och en aning sömniga, men med en fantastisk och oförglömlig resa bakom oss.


Hannelise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar