tisdag 1 maj 2012

Reseinformation från Regeringskanseliet

Naturkatastrofer/naturförhållanden
Armenien är beläget i ett område som ganska ofta drabbas av smärre jordbävningar. Den senaste stora jordbävningen inträffade för 20 år sedan och krävde omkring 25000 människoliv.

Kriminalitet och personlig säkerhet
Brottsligheten utgör ingen påtaglig fara för utländska turister. Viss försiktighet bör dock iakttagas, särskilt efter mörkrets inbrott.

Trafiksäkerhet
Trafiksäkerheten är betydligt sämre än i Sverige. Trafiken är inte sällan kaotisk och farlig. Bristande hänsyn till fotgängare är vanligt förekommande. Trafikpoliser hejdar ofta bilister utan orsak och låter sig mutas för att avstå från ytterligare trakasserier.


Hälso- och sjukvård
Inga obligatoriska vaccinationer krävs för inresa till Armenien men vaccinering mot stelkramp, polio, gulsot och difteri rekommenderas. Fall av tuberkulos och malaria har förekommit. Den offentliga sjukvården är på sina håll tämligen bristfällig, men privat vård finns att tillgå i Jerevan.

Viseringsregler
Svenska medborgare behöver visum till Armenien. Detta kan ordnas i förväg genom kontakt med Armeniens ambassad i London eller vid ankomsten till flygplatsen i Jerevan.

Kontakt
Sverige har ett honorärkonsulat i landet.
Sveriges ambassadör till Armenien är placerad i Tblisi, Georgien.

Övrig information om Armenien på Regeringskanseliet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar